urban-maniacs-mona-lisaEigenlijk zijn we nooit weggeweest… Er werd nog steeds zo nu en dan iets leuks op onze Instagram tijdlijn geplaatst. Maar we gaan wel op een andere manier terug komen. Ons eerste bericht over deze nieuwe versie van Urban Maniacs gaat over COVID-19 / Corona, zoals we dit ernstige virus noemen. Ons leven stond de afgelopen maanden op zijn kop met (intelligente) lockdowns en veel onzekerheid. Als levensgenieter is het triest om te zien dat restaurants, bars en andere leuke plekken tegenwoordig gesloten zijn.

De echte ondernemers zien deze periode ook als een nieuwe uitdaging, een uitdaging om te overleven en zichzelf opnieuw uit te vinden. Van speciale bieren en koffie om mee te nemen tot complete menu’s van Michelin-sterrenrestaurants, allerlei nieuwe initiatieven duiken op in de stad. Verder is thuiswerken voor de meesten van ons de nieuwe standaard. Al deze veranderingen hebben invloed op ons leven. Maar je kunt er maar beter het beste van maken! Dat is wat een levensgenieter ten slotte altijd doet, toch? Daarom gaan we in deze post al enkele gedachten delen om je door de crisis heen te helpen. Deze gedachten zijn ook een leidraad waar Urban Maniacs 2.0 voor staat.

Thuiswerken tijdens Corona heeft zo zijn voor- en nadelen

In Nederland vroeg onze regering ons vanuit huis te gaan werken. Dus de meeste mensen doen dat op moment van schrijven. 40 uur per week thuiswerken is voor sommigen gemakkelijker dan voor anderen. Het komt met verschillende voor- en nadelen… Een persoonlijk voordeel vind ik dat we veel tijd besparen die we normaal gesproken besteden aan het reizen naar kantoor. Deze tijd kunnen we besteden aan andere dingen zoals het bereiden van lekker eten of het lezen van een boek. Wat voor lekker gerecht je kan maken, daar zullen we de komende tijd zeker mee gaan helpen. Welk boek leuk is om te lezen dan natuurlijk ook!

Een minpuntje is dat die vrijdagmiddagborrel niet doorgaat of dat leuke babbeltje met een van je collega’s in de koffiecorner. Maar zie dit ook eens positief in. Is de koffie thuis niet lekkerder? Zo niet… Misschien is het tijd om je espressomachine te updaten en een echte thuisbarista te worden! Urban Maniacs kan je zelfs voorzien van de lekkerste gebrande bonen!

Houd er rekening mee dat je jezelf in deze periode niet een burn-out injaagt. Je begint vaak ‘s ochtends vroeg, luncht tijdens een online meeting en na het eten pak je je laptop er ook gemakkelijker bij. Als je de ruimte in uw huis hebt, richt dan een goed thuiskantoor in om je werk gescheiden te houden van jouw privéleven. Neem ook de tijd voor een pauze of een korte wandeling buiten in de zon (indien mogelijk i.v.m. lockdowns). Snoep verder niet te veel, want een reep chocolade of een zak chips kan is misschien maar een lade bij je vandaan.

Verwen jezelf met lekker eten en mooie wijnen

Omdat veel restaurants en bars gesloten zijn tijdens een intelligente lockdown, is onze behoefte aan een heerlijke steak of een heerlijke cocktail groter dan ooit. Het zal je verbazen dat er veel mogelijkheden zijn om thuis lekker te dineren. Van een afhaalmenu van het lokale restaurant op de hoek tot exclusieve kooklessen van een chef-kok met drie Michelinsterren. Het is erg belangrijk om je locals te ondersteunen. Want na de lockdown willen we graag de mogelijkheid hebben om weer heerlijk te gast te zijn bij die leuke restaurants en bars! Het is aan jou om het beste uit deze periode te halen. Maar graag helpen je ook hiermee. We zullen leuke support your local initiatieven bedenken om zo de lokale ondernemers in het zonnetje te zeten.

Kook je graag thuis? Dan heb je misschien meer tijd dan ooit om je kookkunsten te laten zien. Ook hier gaan we proberen van A tot Z bij te staan. Van het aansteken van die Big Green Egg tot het grillen van een Cote the Boeuf of het maken van die smeuïge pulled pork tot het koken van een heerlijke andijvie stamppot. We zullen ook niet vergeten je te adviseren over die lekkere wijn (bijvoorbeeld die ene Rioja uit Spanje of die lekkere Barolo uit Italië) of is een speciaalbiertje erbij ook lekker? Je kunt natuurlijk ook je eigen digestief distilleren zoals Limoncello.

Blijf gezond en droom over dat zonnige strand

Pre-Corona reisden wij ook graag. Maar helaas zijn we nu beperkt in waar we naartoe mogen reizen. We kunnen momenteel de mooiste plekjes op aarde niet meer verkennen. Maar bedenk ook dat sommige plekken worden mooier door Covid-19. Venetia in Italië was voor Covid overvol, tegenwoordig zie je de vissen onder je gondel zwemmen… Misschien had de natuur deze korte reset knop ook wel even nodig. Er lijken gelukkig betere tijden aan te komen, dus blijf dromen van je volgende vakantie of citytrip naar het buitenland.. Voor nu zoek het dichter bij huis en haal het beste uit je staycations.

Urban Maniacs is er om jou te inspireren over de mooie dingen in het leven

Bovenstaande gedachten zijn slechts een korte opsomming van de zaken waar wij van Urban Maniacs je mee gaan lastig vallen de komende tijd. We hopen dat je het leuk vindt en je regelmatig op onze website te verwelkomen. Blijf alsjeblieft verstandig en gezond tijdens deze crisis. We zitten hier samen in en we zullen sterker dan ooit uit komen!