Warung Mini: Surinaams, Javaans en Indisch lekkers

Warung Mini - Witte de Withstraat

Warung Mini is al jaren een begrip op de Rotterdamse Witte de Withstraat. Voor Surinaams, Javaans of Indisch eten ben je daar aan het juiste adres. Doordeweeks tijdens lunchtijd is het er altijd volle bak. Als je wil genieten van wat Warung Mini je te bieden heeft gedurende je lunch, zorg dan dat je op tijd binnen stapt.

Warung Mini - RestaurantIn de zaak begon het reeds druk te worden. Verschillende mensen zaten met tafeltjes vol verschillende gerechten, onder het genot van een mierzoet blikje Fernandes, te genieten van al het lekkers. Naarmate ik langs de tafeltjes naar de toonbank achterin de zaak liep, begon Warung Mini - Rotterdamik al te watertanden. Achter de toonbank stonden een tweetal dames die bezig waren om de verschillende bestellingen op te nemen en uit te serveren. In de keuken daarachter werd al dat lekkers uit verschillende windstreken klaargemaakt. In de vitrine lagen een aantal van deze gerechten, in glazen schalen zoals bekend van dit soort toko’s, klaar om opgediend te worden.

Aandachtig nam ik snel de menukaart door, wat staat daar veel lekkers op. Ik besloot na enig wikken en wegen om te gaan voor een broodje Cha Sieuw en een van de specialiteiten van Warung Mini: Sate. De dame achter de toonbank nam de bestelling op en gaf aan dat ze het bij ons aan tafel kwam brengen. We zochten daarop een plekje in de zaak. Naast ons zaten twee dames van in de 20 verschillende gerechten te verslinden. Ze hadden zoveel besteld dat ze het niet op konden en namen de restjes mee in een doggy bag.

Cha Sieuw Warung MiniNa eventjes gewacht te hebben, werden de door ons bestelde gerechten op tafel gezet, vergezeld met onder andere de gele sambal. Een tip van tante is als je geen heet eten gewend bent, doe het dan vooral rustig aan met de gele sambal… Deze was inderdaad erg heet maar o zo lekker! Ik startte met het Surinaams broodje belegd met Cha Sieuw. Cha Sieuw is geroosterd varkensvlees. Van origine wordt dit vlees, hangend aan grote haken, geroosterd in houtgestookte ovens. Het malse vlees is door Warung Mini heerlijk gemarineerd en had daardoor een volle smaak dat prima combineerde met de zoetzure komkommer die ook op het broodje zat.

Warung Mini staat bekend om haar pindasaus

Warung MiniNaast een Surinaams broodje bestelde ik ook een van de specialiteiten van Warung Mini: de sate. Ze geven zelf al aan dat je hun bekende pindasaus eens zelf moet proberen en beoordelen. Zo gezegd, zo gedaan! Als het vlees lekker is, kan de pindasaus het gerecht maken of breken. De pindasaus van Warung Mini was echter een schot in de roos: vol van smaak, niet te pittig en daarnaast ook niet eens klonterig. Zo lekker dat ik de restjes met mijn vinger van het bordje heb afgeschraapt.

Warung Mini op de Witte de Withstraat in Rotterdam zit er al meer dan 25 jaar. Ze hebben een rol gespeeld om de Indonesische-, Javaanse- en Surinaamse specialiteiten breder bekend te maken in Rotterdam. Die ervaring proef je zeker terug in de verschillende gerechten op de menukaart. Geen zin om door de kou of regen naar de Witte de With te komen? Geen paniek! Warung Mini bezorgd ook nog eens al hun lekkere authentieke gerechten aan huis via Mini 53 vier deuren verderop, hier kan je ook de verschillende gerechten afhalen. Dus heb je geen zin om te koken of heb je gewoon zin in een snelle hap? Wij van Urban Maniacs raden Warung Mini / Mini 53 zeker aan.

Warung Mini Rotterdam (WWW) Adres: Witte de Withstraat 47, 3012BM Rotterdam. Tel: 010 404 7456 – Bezorgen of afhalen via Mini 53 op Witte de Withstraat 53A (WWW)

Laat een reactie achter