Uit eten in Rotterdam Zuid tijdens Tafel op Zuid!

Uit eten in Rotterdam Zuid

Ga jij komend weekend uit eten in Rotterdam Zuid? Zo niet dan zou ik daar nog eens goed over nadenken want komend weekend (zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017) wordt het Deliplein op Katendrecht omgetoverd tot een culinair paradijs. Op het plein zal een grote, zwevende tent verrijzen en eenmaal binnen zal je worden uitgenodigd om plaats te nemen aan een chique gedekte tafel. Wat er op het menu staat dat is een verrassing! Want dat zullen de chefs van ‘onder de Maas’ voor je bepalen!

Tafel op ZuidDit nieuwe evenement Tafel op Zuid is opgezet om heel Rotterdam kennis te laten maken met de horeca ten zuiden van de Maas. Uit eten in Rotterdam Zuid kan namelijk heel goed! Lokale topchefs als Nick de Kousemaeker van Las Palmas, tot de getalenteerde thuiskoks van de Wijkkeuken van Zuid nemen je mee op culinaire reis tijdens verschillende interactieve kookdemonstraties. Aan een lange, chique gedekte tafel is plek voor vijftig gasten die gratis van de heerlijke gerechten mogen genieten.

Op zaterdag worden verschillende kookdemonstraties gegeven tussen 12.00 tot 19.00 uur op zondag gaan ze om 12.00 uur van start en zal het tot 18.00 uur duren. Echter is de pret niet over na de verschillende demonstraties want verschillende koks van Zuid runnen tot laat in de avond diverse pop-up restaurants. Hier zijn voor niet al te veel euro’s bijzondere gerechtjes verkrijgbaar. Dit culinaire festival stopt dus zeker niet begin van de avond maar kan er lekker in het voorjaarszonnetje heerlijk verder getafeld worden op het Deliplein, met optredens van singer-songwriters en later op de avond meer muziek. Toegang is gratis, dus kom lekker genieten aan de andere kant van de Maas.

Waar: Deliplein (Katendrecht), Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 25 maart 2017, 12.00 – 22.00 uur
Zondag 26 maart 2017, 12.00 – 20.00 uur

Uit eten in Rotterdam - Tafel op Zuid

Demokeuken:
Nick de Kousemaeker                                     Las Palmas
Michael Schook                                                De Matroos en het Meisje
Maaike Dogan                                                   Obba
Remco van de Lagemaat                                Bistrot du Bac
Frank Hanssen                                                  Sharp Sharp
Terry Priem                                                        Allure
Merijn Sips                                                         Café Rotterdam
Ivan Richardson, Bailey Alfredo
en Antoinette Montero Dacosta                     Wijkkeuken van Zuid

Pop-up restaurants:
Booij Kaasmakers
Meziz
Alexander Wong + Marnix Benschop
Maher Al Sabbagh + Petra Maas (+ Leon Keekstra)

Laat een reactie achter