Thoms Restaurant: Vlees uit de Mibrasa en lekker bier

Thoms Restaurant & Underground Bar Rotterdam

Het is vrijdagavond en Thoms Restaurant & Underground Bar zit ramvol. Alle tafels zaten vol en aan de bar was het gezellig druk met mensen die vanuit het werkende leven het weekend waren ingerold met een goudgele rakker in de
hand. Enthousiast werden we verwelkomd en er werd een tafeltje voor ons gezocht. Zoals verwacht zat het vol maar een half uurtje wachten aan de industrieel vormgegeven bar onder het genot van een speciaal biertje noemen wij geen straf.

Thoms Restaurant & Underground Bar RotterdamThoms Restaurant is nog maar net geopend na een maandenlange renovatie en is gevestigd in het Timmerhuis aan de Meent. De zaak ziet er werkelijk prachtig uit en is ruim opgezet. De hoge plafonds, de betonnen muren, het gebruikte staal en lichte hout geven het geheel een stoere uitstraling. Het bier wordt vanuit de kelder via grote stalen buizen, die via het plafond lopen, naar de tap gepompt, GERS! Daarnaast heeft Thoms ook nog een kelder. In deze kelder kan je naast de keuken ook nog een immense bar vinden: Thoms Underground Bar (daarover later meer!).

Thoms RotterdamOns werd tijdens het wachten gevraagd welk biertje we wilden drinken en of we misschien al wat vers brood met smeersels lustten. We hadden de keuze uit een arsenaal aan speciaal biertjes waaronder alle bieren van Rotterdamse Brouwerij Noordt op de tap. Op de wisseltap een amberkleurig biertje van Texels (gok een Eyerlander?!) en een honingbier van Koning Honing. Wij gingen voor de Koning Honing en een Weizen van Brouwerij Noordt; die zijn zeker aan te raden! Door de glazen platen in de bar is te zien dat de verschillende bieren in kleine fusten op de tap waren aangesloten, een erg leuk detail.

Na nog geen half uur gewacht te hebben was er een hoge tafel voor ons vrij. Naast ons werd er een entrecote en het vlees van de dag uitgeserveerd. Daar kregen we erge trek van! Aandachtig bekeken we de kaart maar besloten voor de plank met een groot stuk runderlende te kiezen. Ondertussen genoten we onder het genot van nog een koud biertje van de sfeer die in de zaak hing. Er zaten mensen lekker te borrelen en anderen smikkelden van de heerlijke kaart van Thoms Restaurant.

Thoms Rotterdam PatatDe kaart van Thoms Restaurant typeert zich door heerlijke huisgemaakte vis en vlees gerechten. Sommige gerechten zijn bereid in de Mibrasa houtskool oven. Deze oven bereikt temperaturen van rond de 400 graden Celsius en geeft een authentieke rooksmaak aan vlees, vis en groenten. Het gerecht dat wij bestelden kwam natuurlijk ook uit de Mibrasa. Het gerecht werd vergezeld met heerlijke verse patatten een frisse salade bij ons aan tafel uitgeserveerd. Over de details was ook nagedacht; we kregen ontzettend hete borden en daarnaast een mooi scherp Laguiole steakmes.

Thoms Meent Rotterdam - RunderlendeOp de plank lag het grote stuk runderlende met daaroverheen een melange van verse paddenstoelen. De bearnaisesaus zat apart in een rond zilverkleurig schaaltje. Het vlees was lekker rood en had zoals omschreven een rokerige authentieke eigen smaak. De paddenstoelen in combinatie met de zoete bearnaisesaus maakten het geheel af. Ben je met een groter gezelschap? Dan raad ik je zeker aan om dit gerecht te kiezen en met z’n allen lekker het malse stuk vlees van de plank te peuzelen.

Thoms Restaurant een welkome toevoeging op de Meent!

Thoms Restaurant - BarOnze eerste kennismaking met Thoms Restaurant was erg aangenaam. Gaaf om te zien dat ze het liefst met producten uit de buurt werken. Ook aan de producten in de bar is dat af te zien. We hadden het al over het bier van Brouwerij Noordt maar ook de Loopuyt en Bobby’s Gin uit Schiedam is natuurlijk vertegenwoordigd bij Thoms. Het kopje koffie is uiteraard van Giraffe Coffee. Wij zijn zeker benieuwd naar Thoms Underground Bar en zullen daarvoor zeker nog een keer terug komen. Wij vinden Thoms Restaurant in ieder geval een zeer welkome toevoeging aan de bruisende Meent en raden je zeker aan om er een hapje of drankje te doen!

Thoms Restaurant Rotterdam (WWW) Meent 131-129, 3011JH Rotterdam Tel: 010 210 9435

Wist je dat?: Biertjes in glazen van 0,3L worden geschonken en datBrouwerij Noordt speciaal voor Thoms een biertje heeft gebrouwen? Thoms Keilen is een goudgeel licht biertje met een alcoholpercentage van slechts 4%. Die tikken lekker weg ;)…

Laat een reactie achter