Stirr: Een hippe nieuwe cocktailbar in het Rotterdamse

The Stirr Rotterdam

Waar dan?! Vraag je jezelf misschien direct af. Het is zo’n echte “hidden gem” in het centrum van de stad. Een City Secret zoals we dat in Urban Maniacs termen noemen. Stirr ligt niet direct in de looproute en vanaf de buitenkant is de cocktailbar niet direct herkenbaar. Je moet weten dat Stirr er zit en daarom vertellen we dat jullie met alle liefde.

Stirr ViewStirr zit aan het eind van de Witte de Withstraat aan de kant van de Eendrachtsweg, boven de bekende Coffeeshop 4 Floors. Een glazen voordeur met het logo van een roer met een cocktaillepel is het enige waaraan je Cocktailbar Stirr van buitenaf aan kan herkennen. Via een lange trap loop je naar de 2e verdieping van het prachtige monumentale pand. Het lijkt alsof je binnenkomt in een huiskamer maar hier bevindt zich Stirr. De zaak typeert zich door de lange bar en de grote ramen aan de voorzijde van het pand. Stirr heeft een mooi uitzicht op de prachtige Eendrachtsweg. De bakstenen muren die grof zijn afgewerkt geven een stoere uitstraling aan deze hotspot.

Stirr RotterdamBoven de bar hangen koperen lampen die de ruimte van enig licht voorzien. De sfeer is er intiem, alsof je in een onontdekte bar bent beland ergens in een grote wereldstad. Ja, dat is Rotterdam natuurlijk ook! Er wordt een mooi glas water, met een van hun eigen bitters erin, voor ons klaar gezet. Dit glas water komt samen met de cocktailkaart. Op de kaart staan verschillende lekkere cocktails en de bartender geeft aan dat ze ook iets speciaals naar jouw smaak kunnen maken; interessant!

Stirr Rotterdam - Cocktail: old men's razzWe besloten te gaan voor de 8th Sin en de Old men’s Razz. Geen idee hoe deze cocktails gaan smaken maar ze klinken in ieder geval spannend en lekker! De bartenders gaan direct aan de slag en laten hun vakmanschap zien. De glazen werden gekoeld met ijs terwijl ze de verschillende alcoholische en non-alcoholische versnaperingen bij elkaar zoeken. Er gaat in een van de cocktails zelfs echt eiwit linea recta vanuit een ei in, wow! Nu de ingrediënten in de cocktailshaker zitten, kan het shaken beginnen! Eenmaal geshaked wordt de cocktail uitgeschonken in de bij het cocktail passende glas en is het tijd voor de details. Het ene glas krijgt een schijfje citroen en muntblaadjes als garnering en het andere glas moest het doen met een miniknijpertje waaraan een takje tijm geklemd zat.

Stirr Rotterdam - Cocktail: 8th SinTijd om er een slok van te nemen. De cocktails smaakten heerlijk. De Old men’s Razz dronk soepeltjes weg en de 8th Sin had een lekkere anijs dropachtige smaak. Erg lekker! Het zijn niet de reguliere cocktails die je ook in een normale bar drinkt zoals een Mojito of een Pina Colada. Echt iets bijzonders!
Het beviel ons wel bij Stirr en de cocktails smaakten naar meer. We besloten dus om nog een ronde cocktails te bestellen. Dit maal the less-aged en de Gypsy’s Rose Deze werden beiden weer met veel liefde en passie klaargemaakt. In the less-aged zat zelfs een verse Nespresso (What else?!). Aan de verdere details werd natuurlijk ook bij deze cocktails gedacht. Want de ene cocktail kwam in een koperen kannetje met een mooi versiersel er bovenop.

Stirr een nieuwe toffe hotspot in Rotterdam

Stirr Rotterdam - Cocktail: The Less AgedZelf ben ik een groot liefhebber van de Espresso Martini en daar heeft The Less-aged veel van weg. Een schot in de roos dus. Ook de Gypsy’s Rose viel goed in de smaak. Na vier bijzondere cocktails verder was het tijd om de balans op te maken. Stirr is een concept dat we nog niet kenden in Rotterdam en een echte aanrader naar diegene die op zoek is naar iets speciaals. Het interieur, de sfeer en de cocktails zijn uniek. Neem dus snel een kijkje bij Stirr en laat je positief verrassen!

Stirr Rotterdam (WWW) Adres: Schiedamse Vest 9, 3012BG Rotterdam. Tel: 010 404 8070

Leuk om te weten: Stirr is de droom van Can Kizilca, Sven Brokaar, Larry Soliana en Arnoud Eeuwenhorst. Door middel van een crowdfunding campagne werd hun droom werkelijkheid. Nu werken ze dagelijks met passie voor hun ambacht: bartenden! Toen wij op bezoek waren bij Stirr, stonden Can en Sven zelf achter de bar. Het is heel gers om ze hun vak te zien beoefenen.

Laat een reactie achter