Rotterdam viert de stad met “de trap” als het hoogtepunt

Rotterdam viert de stad - De Trap - MVRDV

Rotterdam viert de stad in 2016. Waarom? Omdat we best trots mogen zijn op hoe Rotterdam eruit ziet 75 jaar na de gruwelijke bombardementen. De Rotterdamse wederopbouw van 75 jaar hebben Rotterdam een nieuw gezicht gegeven. Binnenkort kan je via een 29 meter hoge en 75 meter lange trap vanaf Stationsplein naar het dak van het Rotterdamse Groothandelsgebouw klimmen. Vanaf dit dak kan je genieten van het prachtige uitzicht over het nieuwe Rotterdam.

Deze eyecatcher is het hoogtepunt van de manifestatie “Rotterdam viert de stad” en is passend voor de Rotterdamse traditie om mijlpalen van de wederopbouw groots te vieren. Zo leverden de verschillende manifestaties in het verleden onder andere de Euromast voor de Floriade in 1960 en destijds een kabelbaan over de Coolsingel voor de C70.

Rotterdam viert de stad door jou van het uitzicht te laten genieten!

Rotterdam viert de stad - De Trap - MVRDVHet dak van het Groothandelsgebouw wordt tijdelijk omgebouwd tot uitkijkpost over de stad zodat iedereen kan zien wat we de afgelopen 75 jaar van Rotterdam hebben gemaakt. Het uitzicht vanaf het dak van het Groothandelsgebouw is fenomenaal. Je ziet onder meer de havenkranen, de nieuwe architectuur, Noord en Blijdorp. Verder opent de voormalig bioscoop Kriterion tijdelijk weer haar deuren voor een gevarieerd aanbod aan films, voorstellingen en debatten. Van het uitzicht genieten onder het genot van een hapje en drankje kan natuurlijk bij The Suicide Club dat eveneens op het dak van het Groothandelsgebouw is gevestigd.
De trap, in de volksmond al Rottertrap genoemd, wordt op 16 mei feestelijk geopend door burgermeester Aboutaleb. Vanaf dat moment is de trap tot 12 juni dagelijks gratis te beklimmen van 10:00 uur ‘s ochtends tot 22:00 uur ‘s avonds. Ben je slecht te voet? Dan kan je natuurlijk ook gewoon de lift van het Groothandelsgebouw gebruiken om op het dak te komen. Jij komt toch ook zeker wel genieten van het mooie uitzicht? Wellicht moeten we een wedstrijd organiseren wie het snelst de trap kan beklimmen?

Laat een reactie achter