Marathon Rotterdam

De marathon van Rotterdam, dat blijft toch ieder jaar weer een feestje. Zowel de lopers als de toeschouwers langs de lijn genoten gisteren weer met volle teugen van dit jaarlijks terugkerende Rotterdamse sportevenement. Hoewel het voor de toeschouwers ideale condities waren: zon en een graad of 20 Celsius waren het voor de lopers minder ideale marathon condities. Een wereldrecord voor de NN Marathon Rotterdam zat er vanwege het warme weer helaas dus niet in, echter dat mag de marathonpret natuurlijk niet drukken.

Marathon Rotterdam

Even wat facts op een rijtje: op zondag 9 april 2017 werd de 37e editie van de NN Marathon Rotterdam gelopen. Marius Kimutai uit Kenia won dit jaar de Rotterdam marathon in maar liefst 2 uur 6 minuten en 4 seconden. De snelste Nederlander Nageeye werd met 2 uur 9 minuten en 34 seconden de snelste Nederlander ooit in Rotterdam. De Marathon van Rotterdam is met 925.000 bezoekers het grootste jaarlijkse eendaagse sportevenement van Nederland. De start en de finish op de Rotterdamse Coolsingel is voor veel hardlopers een droom.

De Marathon van rotterdam in beeld

Vlogger en vriend van het huis Fred Vermeij reisde gedurende de Marathon van Rotterdam op zijn longboard door de stad om een uitgebreide video compilatie te maken van de sfeer tijdens de Rotterdam Marathon. In deze video is te zien hoe de vele toeschouwers op verschillende locaties in Rotterdam er een feestje van maken voor de lopers. Alles wordt door het aanmoedigende publiek, onder het genot van een wijntje of biertje, uit de kast getrokken om de lopers naar de finish op de Coolsingel te helpen. Was je er niet bij dan moet je dit filmpje zeker even kijken! Was je er wel bij dan zijn wij benieuwd hoe jij de sfeer hebt ervaren. Fred heeft in ieder geval zijn helden van de Marathon van Rotterdam 2017 op de gevoelige plaat vastgelegd. Daarnaast heeft hij wederom in beeld gebracht hoe mooi de stad Rotterdam is. Rotterdam is niet voor niets uitgeroepen Europa’s Capital of Cool!

 

Laat een reactie achter