Koningsdag 2016 Special

Koningsdag 2016

In geen ander land wordt de verjaardag van de koning zo gevierd als in Nederland. Op woensdag 27 april verjaard onze koning Willem-Alexander weer. Dit wordt wederom groots gevierd met verschillende festivals in alle uithoeken van het land. Wij van Urban Maniacs zijn de gekste niet en zetten alvast de allerleukste festivals op koningsdag 2016 voor je op een rij. Kaarten voor sommige festivals zijn nu al te koop, dus wees er snel bij! Natuurlijk kan je ook gewoon Rotterdam, Utrecht of Amsterdam in gaan en een van de vele vrijmarkten of andere festiviteiten bezoeken ;).

Koningsdag 2016 in Amsterdam

In Amsterdam huur je een bootje voor de gekte op de grachten of struin je door de stad. In Amsterdam kan je echter op koningsdag ook verschillende koningsdag festivals bezoeken. Veel Amsterdamse koningsdag festivals hebben al een tip van de sluier opgelicht in tegenstelling tot de festivals in Utrecht en Rotterdam.

Nassau Festival
Olympisch Stadion, Amsterdam
Koningsdag Nassau Festival
Om koningsdag 2016 de boel volledig op stelten te zetten hebben vier bekende namen in de Nederlandse festival scene de handen ineen geslagen. Het gebied rondom het Olympisch Stadion wordt omgetoverd tot Nassau Festival. STRAF_WERK, REAKTOR, THUMP en De Sluwe Vos hosten tijdens Nassau Festival allemaal hun eigen stage. De combinatie van deze grootheden zal garant staan voor een geweldige koningsdag voor techno en house liefhebbers. De line up is bekend en met namen als Ben Sims, Henrik Schwarz en Jamie Jones gaat dit zeker goed komen.

Kingsland Festival
RAI Amsterdam & Brabanthallen Den Bosch
Kingsland FestivalKingsland Festival was vorig jaar op koningsdag een groots feest in de Rai Amsterdam. Koningsdag 2016 gaan ze nog groter vieren. Het festival wordt namelijk op maar liefst op 2 locaties gehouden: Bij de RAI in Amsterdam en Den Bosch. In Amsterdam zullen onder meer Axwell & Ingrosso, Martin Garrix en Oliver Heldens zullen er een feestje van gaan maken. Den Bosch doet het naast Axwell & Ingrosso maar liefst met Afrojack en Nicky Romero. Verder draaien in beide plaatsen The Flexican, Sef & Partysquad naast een hele lijst van andere bekende DJ’s.

Kingsday Open Air
Amsterdam, Sloterdijk (Naritaweg 18)
Verknipt, Nachtcollege en Diepzinnig steken de koppen bij elkaar om een ziek koningsdag festival te organiseren. De boventoon zal gevoerd worden door techno en house muziek gedraaid door Internationale DJ’s als Surgeon, Gary Back en Lady Starlight. Het techno alter ego van Benny Rodriques: ROD Malmok zal ook langskomen om wat gerse platen te draaien.

Loveland van Oranje Festival
Meerpark, Amsterdam
Loveland van oranje kingsday 2016Loveland van Oranje Festival 2016 is jaarlijks een groot succes. Dit jaar meer gras en plek om te dansen. We schreven eerder dat je hier wel aan je trekken zou gaan komen. Nu de line-up bekend is kunnen we dit inderdaad bevestigen. Met nog twee to be announced guests van Drumcode en Ostgut Ton is de rest van de line-up al een feestje. Agoria, Benny Rodrigues, Guy Gerber, Kölsch, Pan-Pot, Secret Cinema b2b Egbert (LIVE) en Tom Trago zijn slechts een greep uit de gehele lijst. Party hard or go home!

Oranjebloesem
Blijburg, Amsterdam
Oranjebloesem KoningsdagOranjebloesem is een concept van NGTHDVSN en Next Monday’s Hangover. In 2016 organiseren zij voor de derde keer op koningsdag: Oranjebloesem. Geen zin in de “gekte” op de Amsterdamse grachten maar genieten van de muziek van de beste DJ’s met een uitzicht over het IJsselmeer? Dan is Oranjebloesem het koningsdag festival voor jou. Voorgaande jaren was Oranjebloesem nog in Amsterdam Noord met DJ’s als Tale of Us en David August. Koningsdag 2016 viert Oranjebloesem op het idyllische stadstrand van Blijburg aan Zee. Hiermee zal Oranjebloesem de boeken in gaan als eerste festival ooit op deze binnen en buitenspeelplaats van Amsterdam. De line-up liegt er ook niet om met DJ’s als Seth Troxler, Joris Voorn en KiNK.

Thuishaven Kingsday & night festival
Locatie nog onbekend
Thuishaven Kingsday 2016Thuishaven heeft bewezen een goed feestje te kunnen organiseren. Op koningsdag 2016 vieren zij dan ook hun 3e verjaardag met een festival van 12:00 tot 04:00. Het belooft een waar spektakel te worden en ze trekken alles uit de kast. Karotte (Break New Soil / Frankfurt), Nic Fanciulli (Saved, UK), Dennis Ferrer (Objektivity, USA), Guti LIVE (Desolat, AR), dOP LIVE (Circus company, FR) Lexer, Olivier Weiter b2b Miss Melera, Ici Sans Merci en Samuel Deep zijn een greep uit de selectie voor deze Thuishaven Kingsday.

Voltt Koningsdag
NDSM, Amsterdam
Voltt Koningsdag 2016Voltt laat de muziek weer spreken op koningsdag. Met onder meer Cinnaman, Dekmantel en Jobs Jobse als teaser voor dit festival zal koningsdag 2016, zoals we gewend zijn van Voltt, een knaller worden. Ben jij een echte techno liefhebber dan weet je wat Voltt voor je in huis heeft. Wat hebben ze in huis dan? Cinnaman, Dekmantel Soundsystem, Job Jobse… en meer. Lekker toch?

Koningsdag 2016 in Rotterdam

Ook in Rotterdam valt tijdens koningsdag 2016 genoeg te beleven. Het heeft even geduurd voordat de Rotterdamse promotors uit hun schulp waren gekropen maar ze stellen ons niet teleur!

Kralingse Bos Festival
Kralingse Bos, Rotterdam
Kralingse Bos Festival Rotterdam
Wat een sloot aan DJ’s hebben de organisatoren van het Kralingse Bos Festival opgetrommeld. Op vier stages: Dagduik, Venour & Friends, Tuinhuisje en Dope Boys draaien de dikste DJ’s. Wie dan?! Vraag jij je af… Marcel Dettmann b2b Ben Klock, Henrik Schwarz, Sunnery James & Ryan Marciano en Dennis Ferrer. Voor house en techno ben je dus in het Kralingse Bos aan het goede adres. Maar naast de Dagduik en Tuinhuis stage zijn de Venour & Friends en Dope Boys stage er niet voor niets. Hier kom je prima aan je trekken als je van iets anders dan house houdt.

Kroonfestival
Willemsplein, RotterdamKroon Festival RotterdamAan de voet van de Erasmusbrug wordt in Rotterdam natuurlijk koningsdag gevierd. Dit jaar pakken ze in Rotterdam groots uit met Sam Feldt, Alle Farben, Oliver Schorries, Benny Rodriques, Cleavage en Karim Soliman

Oranjebitter
Rotterdam
Oranjebitter Rotterdam
De 8e editie van Oranjebitter heeft als thema “Little Big Adventure”. Wat er op het programma staat verklappen ze nog niet. Wel dat de kaarten vanaf 4 maart in de verkoop gaan. Spannend!

S’Oranje Festival 2016
PLEIN 1940, Rotterdam
De 10e editie van dit festival zal groots gevierd worden. Hoewel ze de line-up nog geheim houden beloven de grote namen die in het verleden op dit festival stonden veel goeds: Yellow Claw, ROOG, Erick E, Baggi Begovic, Sunnery James & Ryan Marciano en The Flexican.

Koningsdag 2016 in Utrecht

Los van Kingshouse Festival in Utrecht hebben wij nog geen grote events kunnen ontdekken. Hebben wij iets gemist? Laat het ons weten en tip ons door op deze pagina te reageren!

Kinghouse Festival
Jaarbeurs Utrecht
Kinghouse Koningsdag 2016 UtrechtKinghouse Festival vindt plaats in en buiten Jaarbeurs Utrecht. Als het regent op koningsdag kan je dus lekker binnen feesten. De line-up voor koningsdag 2016 is met DJ’s als Dannic, Martin Solveig en Sander van Doorn deels bekend. Ben jij in Utrecht te vinden deze koningsdag?

Koningsdag 2016 Keuzestress?

Al met al is er op koningsdag redelijk wat te doen. We hebben de bekendere festivals voor je op een rijtje gezet. Kan je echt niet kiezen dan kan je altijd naar Zwolle waar Koning Willem-Alexander en Maxima en de gehele koninklijke familie koningsdag vieren. Hebben we een leuk festival gemist? Tip ons door te reageren op deze pagina! Enjoy your kingsday 2016!

Laat een reactie achter