Kip Gallery Rotterdam: De beste kip van Rotterdam

Kip Gallery - Menu

De beste tips krijg je van je vrienden, neem dat maar van mij aan! Vorige week raadde een vriend mij aan om een halve of hele kip te gaan halen bij “De Kip Gallery” op de Hoogstraat in Rotterdam. Hij had zo van die kip genoten en een halve kip was voor hem niet genoeg… “Neem ook de mixsaus!” gaf hij me mee, “HEERLIJK!” zoals hij vervolgde…

Kip Gallery RotterdamEigenlijk stond er iets anders op het menu vanavond, maar ik wilde die kip toch echt vanavond proberen. Vooraf bestellen was volgens mijn vriend aan te raden, ze gaan nog al hard! Zo gezegd zo gedaan, vanuit mijn auto in de dagelijkse avondspits belde ik naar De Kip Gallery. Er werd opgenomen en ze namen mijn bestelling op: “twee halve kippen met mixsaus”. Er werd gevraagd hoe laat de kip wilde komen ophalen. “Tussen 19:00 en 19:15” zei ik.. De man aan de andere kant van de lijn bedankte vriendelijk en legde de hoorn op de haak.

Wat keek ik uit naar die kip… Die vriend die mij de tip gaf lust namelijk wel een kippetje… Zelf heb ik wel eens kip gegeten in Spanje, om precies te zijn in Pals bij Can Padres, daar pretenderen ze “The best chicken & chips ever” te hebben… Lekker was het daar inderdaad, dus hopelijk kon de kip van de Kip Gallery deze evenaren.

Kip Gallery BBQ/GrillIk parkeerde mijn auto voor de deur van een kleine ruimte in de Hoogstraat waar de Kip Gallery gevestigd is. De ruimte stond een beetje blauw van de rook. De kip wordt namelijk op houtskool bereid, ik ben nu al fan! Aan een van de weinige tafeltjes in de zaak zaten reeds 3 mensen heerlijk de kip op te kluiven. De gastheer ontving me warm en vroeg mij om mijn naam, mijn tasje stond al klaar. Helaas was er dus weinig tijd om een praatje te maken. Ik rekende snel af en zette het tasje met de halve kippen naast me in de auto. De heerlijke geur van gebbqde kip verspreidde zich al snel door mijn auto, waanzinnig wat ruikt dat lekker! Vol gas en vol verwachting reed ik naar huis.

kip-gallery-halve-kip-verpakkingThuis aangekomen haalde ik de kip snel uit de kartonnen tas. De kip zat goed verpakt om te voorkomen dat de mixsaus uit de verpakking droop. Eenmaal uit de verpakking ziet de kip er heerlijk bereid uit. Klaar om aan te vallen!

kip-gallery-halve-kipIk steek het eerste stukje kip in mijn mond, een explosie van smaak volgt. Een mix van de sterke knoflook en de pikante chili komen samen met de bbq smaak van de sappige kip. In een woord: GODDELIJK! Wat een lekkere kip! Kipstuk voor kipstuk kluif ik het vlees van de botten af, waarbij de poot van de kip toch het allerlekkerst is. Helaas heb ik slechts een halve kip besteld en was de tweede halve kip voor mijn vriendin… Volgende keer dus zeker een hele kip voor mezelf!

Kort samengevat: Als je van kip kluiven houdt is de kip van de Kip Gallery een ware natte droom. In ieder geval is het de lekkerste kip die ik in tijden heb gegeten en ik durf bijna te zeggen dat dit de lekkerste kip van Rotterdam is. De Kip Gallery kan erop rekenen dat ik snel weer een kippetje kom scoren… Adres: Hoogstraat 6a, 3011PN Rotterdam. Tel: 010-223 4368.

Tip van Urban Maniacs: Probeer de kip met mixsaus en bel even van te voren om je kippetje te reserveren, niets is zo erg als van een koude kermis thuiskomen…

kip-gallery-rotterdam-menu

 

Laat een reactie achter