Jamie’s Italian Rotterdam

Jamie’s Italian Rotterdam

Een nieuw Italiaans restaurant in Rotterdam opende begin oktober 2015 haar deuren: Jamie’s Italian Rotterdam in de Markthal. Niet zomaar een Italiaans restaurant dus, maar een van de keten van bekende chef-kok Jamie Oliver. Eerder hadden we al geprobeerd te reserveren maar helaas zat het restaurant toen vol. Gelukkig was er nu nog een plekje vrij aan de antipasti bar. Daar aten we onder het genot van een Italiaanse biertje (Birra Moretti) meerdere gerechten van de kaart.

Op de kaart staan veel lekkere gerechten en het kiezen werd ons dus wel erg lastig gemaakt. We lieten ons adviseren door de enthousiaste gastheer die vertelde dat Jamie bekend staat om de planken; volgens hem kon je deze nergens anders zo lekker eten. Hij gaf ook aan dat je bij Jamie’s Italian Rotterdam nacho’s kon eten die je nergens anders in Nederland op deze manier kan eten. Nadat de gastheer ons lekker had gemaakt kwam er nog een werknemer de gerechten buiten de kaart om uitleggen. De enthousiaste jongen met een knotje op het hoofd legde druk handgebarend en vol passie de verschillende gerechten uit. Echter, we besloten toch voor de nacho’s en een vleesplank (charcuterie) te gaan.

Jamie’s Italian Rotterdam Anti Pasta barEr is goed nagedacht over de details van het interieur van de zaak. Jamie’s Italian Rotterdam ziet er, verdeeld over twee verdiepingen, erg mooi uit. Aan haken boven de anti-pasti bar hangen lekkere hammen, trossen knoflook en andere lekkernijen. De katoenen servetjes zijn voorzien van de opdruk “Jamie’s Italian”. Daarnaast let het personeel ook nog eens op elk detail.

Jamie’s Italian Rotterdam Nacho'sDe zaak zat ook vandaag weer afgeladen, maar we hoefden niet lang te wachten op het bestelde eten. Het personeel van de zaak had alles onder controle. De plank met vleeswaren werden op blikken tomaten gezet. Zoals beloofd waren de nacho’s niet de driehoekige Dorito chips met een beetje zielige gesmolten kaas er overheen vergezeld met een guacamole dip. Nee, het leek meer een ravioli gevuld met verschillende soorten kaas en met wat gesmolten kaas er overheen. Dit alles vergezeld met een Arrabiata saus. Ik moet zeggen dat deze nacho’s inderdaad erg lekker waren en dat je deze in Nederland alleen bij Jamie’s Italian Rotterdam eet.

Jamie’s Italian Rotterdam CarchuterieDe plank met vlees bestond uit verschillende soorten vleeswaren en kaas. Tijd voor de bediende om zijn kennis over de producten te laten zien. Hij legde haarfijn met ontzettend veel productkennis uit in welke volgorde we het moesten eten. Eerst de vleeswaren van links naar rechts en vervolgens de kazen. De salade tussen de vleeswaren en de kazen was bedoeld om de smaak te neutraliseren. Vol goede moed begonnen we met de expeditie.

De Proscuitto di San Daniele was zacht en zoet van smaak en van een goede kwaliteit. De mortadella met pistache was de enige gekookte worst op de plank en ontzettend lekker. De venkelsalami, het andere worstje en de kazen smaakte ook zeer goed. Lekkere smaakmaker bij de geitenkaas was het drupje chili wat er op lag; soms gaat het leven om details ;)..

Jamie’s Italian Rotterdam PastaAls hoofdgerecht besloten we met zijn tweeën om drie kleine pasta’s te bestellen om de variëteit van de kaart te proeven. Voor de prijs van de pasta’s hoefden we het zeker niet te laten. De pasta’s werden tegelijk geserveerd en waren voorzien van “Poor Man’s Parmesan”, gekruid broodkruim omdat niet elke Italiaan zich vroeger Parmezaanse kaas kon veroorloven. Jamie’s Pappardelle (speciaal ontwikkeld door Jamie) was een knapperige pasta met daarin heerlijke gestoofde venkelworstjes. De Porcini Fettucine was een heerlijke romige pasta met wilde paddenstoelen; deze doet het bij mij altijd goed. De Penne Arrabiata tot slot is errug pittig. Gelukkig ben ik een liefhebber van pittig eten en valt deze bij mij in de smaak.

Espresso Martini Jamies Italian-rotterdamAls aperitief ging ik voor een Espresso Martini, hoewel er ook veel ander lekkers op de dessertkaart bij Jamie’s Italian Rotterdam op de kaart staat. Deze cocktail werd direct geshaked door een van de bartenders aan de bar waarop we uitzicht hadden. De cocktail was een prima vervanger voor de dubbele espresso die ik vaak achteraf neem.

Jamie’s Italian Rotterdam is een echte aanwinst voor de stad

Bij Jamie’s Italian kan je eten in een ongedwongen sfeer tegen een leuke prijs. De gebruikte ingrediënten zijn van top kwaliteit en dat proef je dan ook zeker terug in de met passie samengestelde gerechten. Bij Jamies Italian in Rotterdam zie je jong en oud, grote groepen en stelletjes. Het is er bovenal gezellig druk en de bediening weet ondanks de drukte alles soepeltjes te laten verlopen. Wij zullen dus zeker vaker langskomen voor een lekkere hap of cocktail.

Jamie’s Italian Rotterdam (WWW) Grotemarkt 90-92, 3011PA Rotterdam Tel: 010 313 2479

Weetje: Jamie’s Italian heeft een award gewonnen voor hun kindermenu. Kinderen kunnen het eten kiezen door met een old-school Image3D Retroviewer, erg cool! Met kinderen ben je dus ook bij Jamie’s Italian aan het goede adres!

Laat een reactie achter