Hamburg Proper Burgers

Hamburg Proper Burgers - Rotterdam

Wij aten vorige week bij Hamburg Proper Burgers. Deze leuke hamburger tent zit op de Witte de Withstraat in Rotterdam. Via de trap omhoog kom je binnen in de ruimte met open keuken. Het was zaterdagavond en het was er erg druk. De zaak zat vol en er waren een tweetal wachtenden voor ons. Onder het genot van een lekker biertje wachtten wij Hamburger Restaurant Hamburg Proper Burgers Rotterdamnetjes op onze beurt. Met uitzicht op de keuken was dat eigenlijk best een straf (gezien wij erg hongerig waren). In rap tempo werden er door de aanwezige koks verschillende soorten burgers behendig klaargemaakt. We konden eigenlijk niet wachten tot we aan de beurt waren.

Na een klein half uurtje kwijlen, mochten we plaatsnemen aan een tafeltje bij het raam. Op de hoge tafel stonden reeds een typisch Amerikaanse fles mayo en ketchup. Een blik op de kaart verklapte ons dat ze bij Hamburg een diversiteit aan lekkere hamburgers verkochten. Wellicht doet Hamburg Proper Burgers wel een gooi naar de beste hamburger van Rotterdam? Deze burger is namelijk momenteel nog te halen bij de buren… Hamburg staat voor echte burgers met verse ingrediënten en eerlijk vlees. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen en geen vlees uit de bio-industrie dus. Het is dus ook niet verrassend dat er rund van MRIJ rund op de menukaart staan.

Hamburg Proper Burgers MenukaartAls connaisseur ging ik zelf natuurlijk voor de signature burger: “DE HAMBURG”. Een burger van 270 gram Hollands MRIJ rundvlees, vergezeld met sla, tomaat, rode ui, augurk, bacon, sheddar, gruyère, jalapenos en “Hamburgsaus”. Ook mochten de Cheesburger, Triple Cheeseburger (Nee, niet met drie burgers zoals bij McDonalds maar met drie verschillende soorten kaas) en de Cow vs. Pig burger zich bij ons aan tafel komen melden. Voor erbij namen we de cajun wedges en een lekker portie patat.

Rotterdam Hamburger Eten - HamburgNa de bestelling ontvingen we een bonnetje met een nummer erop. Boven de keuken hangt een display waar de nummers op verschijnen van de burgers die klaar zijn. Vol spanning klopte onze hongerige hartjes en wachtten we op het juiste nummer. Gelukkig duurde dat niet al te lang en konden we onze maaltijd bij de kok ophalen. Op het dienblad vonden we een aantal gigantische met papier ingepakte burgers en daarnaast de cajun wedges en frites in een geruite frietzak.

De Hamburg - Witte de Withstraat RotterdamDe Hamburg was een grote sappige burger. Een eerste hap van een burger is veelzeggend, zo ook bij deze. Veel smaken kwamen samen en het geheel was erg appetijtelijk. De Jalapenos maakten in combinatie met de Hamburg saus de burger lekker pittig. De rode ui met haar scherpe smaak was ook goed vertegenwoordigd op de burger. Waar je bij de McDonald’s meerdere burgers naar binnen klapt, heb je aan De Hamburg genoeg. Dit zegt veel over de kwaliteitsingrediënten die de koks hebben gebruikt om tot deze signature hamburger te komen. Deze hamburger is met recht een echte burger te noemen en is bovenal eerlijk en echt lekker.

Hamburg Proper Burgers een goede keus

Hamburg Rotterdam Speciaal bierIn Rotterdam zijn er de laatste tijd meerdere hamburger restaurants bijgekomen. Beslis jij om bij Hamburg Proper Burgers een echte burger te eten dan maak je zeker geen verkeerde keus! Het interieur van de zaak is hip en doet me Amerikaans aan. Het personeel is vriendelijk en zorgen ervoor dat jij snel een echte burger op tafel hebt staan. Daarnaast hebben ze een heel arsenaal aan speciaal biertjes voor wie een echt lekker biertje bij zijn of haar hamburger lust.

Hamburg Proper Burgers Rotterdam (WWW) Witte de Withstraat 94B, 3012BT Rotterdam Tel: 010 737 1537

Wist je dat: Het ook mogelijk is om een hamburger af te halen bij Hamburg Proper Burgers? Zodat je lekker thuis van een echte burger kan genieten!

Laat een reactie achter