Fritez Haute Friture – Witte de With

Fritez Haute Friture

Een aantal keer was ik er al voorbij gelopen, Fritez Haute Friture op de Witte de Withstaat. Vanaf de buitenkant ziet het er binnen altijd gezellig uit. Mensen zitten aan de houten tafels een lekker bakje friet naar binnen te werken. Het is niet de snackbar die we van vroeger kennen. Het is een snackbar in nieuwe stijl, waar biologische producten en een hippe frietbakker de scepter zwaaien.

Vandaag de dag nemen de meeste liefhebbers van lekker eten niet meer genoegen met een gewoon portie patat. Een portie friet met truffelmayonaise kan echter wel door de beugel. Laten ze dat nou net hebben bij Fritez Haute Friture. Voor mij is het een gewone doordeweekse avond en wil ik een snelle lekkere hap. Daarom pakte ik dit keer de fiets en sprintte ik naar de Witte de Withstraat. Eenmaal aangekomen, is het druk: de paar tafels in de zaak zijn bezet en er wacht een oude nette dame voor me. Dit gaf mij even de tijd om de zaak wat beter te bekijken en alvast na te denken over wat ik ging bestellen.

Fritez Haute Friture – Snackbar Nieuwe Stijl

Fritez Haute Friture - Witte de Withstraat RotterdamFritez Haute Friture op de Witte de Withstraat is een gave zaak met gerse muurschilderingen. Aan de wand hangen grote lantaarns die de zaak verlichten. Door de speakers klinkt een jazzy sound. Snackbar nieuwe stijl zei ik eerder? De grote menukaart boven de counter liet me eventjes watertanden. Echter was ik met de missie van huis gegaan om 2 patatjes oorlog en 2 frikandellen speciaal te halen. Ik twijfdelde even maar de vele andere lekkere dingen, waaronder verschillende hotdogs en de Fritez stoof, weerhielden mij niet van mijn boodschappenlijstje. Het werden echter wel twee handgesneden biologische frietjes en twee ambachtelijke frikandellen.

Terwijl de snack en de frieten in het frituurvet lagen te pruttelen kwam er nog een stel andere gasten binnen. Niet het doorsnee snackbar publiek maar sjieke mensen die een ganzenkroket bestelde met een Fritez met truffelmayonaisse. Culinair eten bij de plaatselijke snackbar kan dus vandaag de dag gewoon.

Haute Friture by Fritez RotterdamIn een tasje kreeg ik mijn bestelling mee: de sauzen apart met een vers rood uitje erbij gesneden om de speciaal compleet te maken. Snel op de fiets naar huis en uitpakken maar. De ambachtelijke frikandel was knapperig en smaakte erg goed in combinatie met de curry, mayo en het rode uitje. De biologische friet (inclusief aardappelschil) was ook erg lekker!

Hoewel ik geen bijzondere snacks bij Fritez Haute Friture heb geproefd kan ik deze zaak zeker aanbevelen. Het bakje friet en de ambachtelijke frikandel, waar de meeste Nederlanders in een gemiddelde snackbar voor gaan, smaakte al naar meer. Binnenkort zullen we eens wat anders van de hand van Fritez Haute Friture gaan proeven en jullie laten weten wat we daar van vonden.

Fritez Haute Friture (WWW) Adres: Witte de Withstraat 68a, 3012BS Rotterdam. Tel: 010 846 3329

Laat een reactie achter