FG Noodle Bar: Culinaire cultuurshock maar wel erg lekker!

FG Noodle Bar Rotterdam

Update april 2016: Francois Geurds gaat binnenkort zijn 3 sterren restaurant FG ook in de Hofbogen onderbrengen. Helaas, moest de FG Noodle Bar daarvoor haar deuren sluiten. 

Onlangs opende Francois Geurds zijn FG Noodle Bar naast zijn sterrenrestaurant FG Food Labs. In de media is er al verschillende aandacht aan de nieuwe zaak van Francois Geurds besteed. Een nieuw laagdrempelig concept, een streetfoodbar. Echt iets voor de Urban Maniac…

FG Noodle BarMet hooggespannen verwachtingen liep ik over de Rotterdamse luchtsingel richting de Hofbogen. Het was nog vroeg maar een lekkere bak met noodles daar had ik wel trek in. Voor mij was net een groepje jonge mensen naar binnen gegaan. Ze liepen wat rond en hadden niet echt een idee van wat nou precies de bedoeling was. In eerste instantie dacht ik dat het aan hen lag, maar na navraag bij de cashier was het me nog onduidelijk. Het leek wel alsof ik mij ergens in
het buitenland waande. Er hingen waslijnen met BH’s eraan door de zaak en tientallen Maneki Neko’s (wenkende gelukskatjes) staarden me aan. Het voelde als een cultuurshock zoals je wellicht wel eens in het buitenland hebt meegemaakt. Wat zijn hier de gebruiken? Hoe werkt het? Dat waren de vragen die door mijn hoofd schoten.

FG Noodle Bar RotterdamIk las nogmaals de instructies op het krijtbord dat bij de ingang stond. Grab your basket, check! Pick your side dish, WTF? Take your favorite drink, Check! Choose your noodle dish, noodles check maar waar zijn de ingrediënten? Ik liep maar naar de cashier waar ik mijn gekozen noodles en mijn favoriete drankje in mijn basket had. “Doe mij maar de Chef’s choice” zei ik om mijn verwarring niet te laten blijken. Ik rekende af en liep met nummertje 607 in mijn hand tussen de brandende wokbranders door de keuken naar de dining area.

FG-Noodle-Bar-RestaurantDe dining area bestond uit houten picknicktafels met daarop servethouders van Maho bier en lage houten tafels met rondom gekleurde plastic krukjes. Hoewel ik een andere voorstelling ervan had vond ik het toch wel erg bijzonder en gedurfd. Niet veel later werd “nummer 607” luidkeels door de ruimte geroepen. Ik stak mijn hand op en een kleurrijke bak met noodles werd voor me op tafel gezet.

Chefs Choice FG Noodle BarDe chef gaf aan dat hij noodles met ossenhaas, kip en garnalen voor me had bereid. Met mijn stokjes pikte ik er een stuk ossenhaas uit en wikkelde een paar noodles er omheen. Wat was dat stukje vlees mals! Heerlijk zeg! Ik at rustig verder maar kreeg het ene smaakorgasme na het andere. De kip was heerlijk en het sap spoot uit de garnalen. De smaakcombinaties en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten verklapte mij dat ik niet bij de Wok to Go zat… Het gehele gerecht met de verschillende groentes smaakte werkelijk waar ontzettend goed.

FG Noodle Bar: een uniek concept!

Met een voldaan gevoel verliet ik FG Noodle Bar, ik had heerlijk gegeten. Echter, ik was nog steeds een beetje van mijn à propos. De verwarring over hoe het concept in elkaar zit en dat klanten aan hun lot worden overgelaten. Dit kan toch niet de manier zijn zoals Francois Geurds het bedoeld heeft? Of toch wel? Hij heeft in ieder geval een sfeer gecreëerd die uniek en echt heel gers is! Je loopt daadwerkelijk tussen de wokkende chefs en hete pannen door de keuken heen. Daarnaast at ik veruit de lekkerste noodles die ik ooit heb gegeten. Wat kan mij die vreemde Aziatische service dan nog schelen?

Laat een reactie achter