Feyenoord kampioen: Adem in Adem Zuid

Wie vandaag nog niet vernomen heeft dat de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord kampioen is geworden, heeft waarschijnlijk onder een steen geleefd. Feyenoord heeft heel het seizoen 2016 / 2017 bovenaan de ranglijst gestaan en met de overwinning op Heracles Almelo werden ze afgelopen zondag in de Kuip kampioen. De aanloop naar het kampioenschap was echter niet vlekkeloos.

Feyenoord Kampioen

Het mislopen van het kampioenschap een week eerder bij Excelsior Rotterdam deed de stad op haar grondvesten trillen. Frustratie heerste onder de fans en de emotie voerde de boventoon.18 jaar hadden de Feyenoorder aanhangers naar deze dag uitgekeken… Een aantal relschoppers zochten de confrontatie met de Politie en sloopten ons mooie Rotterdam, waar is dat nou voor nodig? Andere fans gingen getreurd naar huis met vragen als: Het zou toch wel goed komen en gaan ze het nog wel halen?

Tweede kans voor de Rotterdammers

De Feyenoorders herpakten zich voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De Kuip zat bommetje vol en de sfeer was geweldig. Het legioen stond weer voor de volle 100% achter de jongens op het veld. Het stadion ontplofte dan ook na de goal van Dirk Kuyt in de eerste minuut. De Feyenoorders wisten het: nu gaat het gebeuren! En of het ging gebeuren Feyenoord won overtuigend met 3-1 en daardoor bleef Ajax dit seizoen steken op de 2e plaats.

Kruistocht naar de hofplein fontein

Feyenoord kampioen - Hofplein fonteinNiet alleen in de Kuip was het feest, de gehele binnenstad stond op haar kop. Fans kwamen vanuit alle hoeken en gaten van de stad de straat op. De meesten hadden in cafes, barretjes of afgesloten evenemententerreinen zoals op het Stadhuisplein, Biergarten of Van Zanten de kampioenswedstrijd gekeken. Als een ware kruistocht trokken de diverse fans naar de Hofplein vanuit de gehele stad naar de Hofplein fontein. Een duik hierin om de overwinning van Feyenoord te vieren is toch wel een beetje traditie. Uitbundig sprongen en badderden duizenden mensen in de Hofplein fontein terwijl anderen Feyenoord liederen en We are the Champions stonden te zingen. Ik kan maar een ding zeggen de sfeer was: magistraal.

Adem in – Adem Zuid

Feyenoord fans hebben lang moeten wachten op dit kampioenschap. Maar dat is ze dit seizoen meer dan gegund. Het filmpje ADEM IN ADEM ZUID is een hele mooie vertolking van de weg naar dit kampioenschap en is een must see voor iedere Rotterdammert.

Bovenstaande video is gemaakt door Feyenoord in samenwerking met M. en Het Huis van Asporaat

Laat een reactie achter