Bagel Bakery Rotterdam: Liefde voor bagels

Bagel Bakery Rotterdam

Van buitenaf trekt de neon signing “Bagel Bakery”, te zien door de grote glazen ruiten, mijn aandacht. Vaker ben ik al voorbij de Bagel Bakery Rotterdam op de Schilderstraat gelopen en vaak is het er erg druk. Drukte is in de meeste gevallen een goed teken!

Daarom besloot ik om ondanks mijn haat-liefde verhouding met bagels, de bagel weer eens een kans te geven. Die haat-liefde verhouding komt voort uit het feit dat ik het eten van bagels erg lastig vind. Hoe dat komt? Vraag het mij niet, maar altijd vallen bagels volledig uit elkaar als ik deze probeer te eten.

Bagel Bakery & BurgersDe Bagel Bakery Rotterdam heeft twee ingangen. Je hebt de keuze tussen de linker en rechter deur. Ik koos voor rechts, of dat de juiste keuze was weet ik niet. Of de sfeer en de bagels in de zaak achter de linker deur anders zijn weet ik ook niet… Op de deur zat een leuk Bagel Bakery Rotterdambriefje geplakt: “Deur klemt J”, kleine details die ik kan waarderen! De zaak was gehuld in kerstversiering en niet zomaar kerstversiering maar er hingen kerstballen en pieken door de gehele zaak heen. De zaak zag er sfeervol uit met de mooie platen aan de muur en het grote krijtbord waarop de specials van de dag waren gekrijt.

Bagel Bakery TafeltjeDe meeste tafeltjes in het rechter gedeelte van de Bagel Bakery waren bezet. Een van de serveerster begroette ons vriendelijk. Op de tafel waaraan we zaten stond naast een gezellig brandend kaarsje en een mooie bloem een suikerpot met witte suiker, een glaasje met daarin rietsuiker, een bus La Baleine sel de mer en een pepermolen.

Op de kaart lees ik dat Bagel Bakery zoveel mogelijk werkt met biologische producten. Ze steken hun ziel en zaligheid in de producten; de verse groenten komen van bioboer Frank Kersteloo en de vleesproducten worden ingekocht bij biologische slager Piet van de Berg. De reden die ik hiervoor kan vinden op de kaart luidt: “Dat proef je en is beter voor boer, dier, land en U.”

Bagel Bakery Rotterdam heeft natuurlijk ook bagelburgers!

Als lunch koos ik voor de MRIJ bagel burger en de huisgemaakte patat met rozemarijn, grof zeetzout, knoflook en mayo. De ambachtelijk gemaakte rundvlees burgers van slager Piet van den berg zijn gemaakt van 100% Maas, Rijn en Ijssel rundvlees en hebben me nog nooit teleurgesteld. De dorst moest ook gelest worden met een verse jus d’orange.

Bagel Burger De jus was vers geperst en was lekker zoet. De bagel burger zag eruit als een plaatje, hoe moest ik dit nou weer gaan eten? Een stokje door het epicentrum van de burger hield de boel bij elkaar. Ik waagde een poging om de burger met vork en mes te eten en ik slaagde daar vrij goed in. De burger was heerlijk sappig en samen met de frisse ijsbergsla, de heerlijke saus, het rode uitje, de gezuurde
stukjes paprika, de cherrytomaatjes, de normale tomaten en de kaas was het eenPatatje zeezout, rozemarijn en knoflookware smaaksensatie. Mijn complimenten voor deze creatie; het was een erg lekker geheel en de biologische ingrediënten kwamen goed tot hun recht. De verse patat was lekker knapperig en bestrooid met grof zeezout en wat rozemarijn. Wat een verwennerij bij de Bagel Bakery.

Tot slot nam ik nog een Illy espresso die werd geserveerd met een glaasje water en amandelkoekje. Verder kregen we bij het bonnetje een wit en roze pepermunten hartje. Top vind ik al die details, zo hoort het! Ik heb erg genoten van de bagel burger, patat, jus d’orange en espresso. De sfeer bij bagel bakery rotterdam is gemoederlijk en er staan nog vele andere lekkere bagels op de kaart. Ik ga zeker snel nog eens terug een andere bagel te proeven en mijn “eet een bagel” kwaliteiten te trainen, want dat is hier zeker de moeite waard!

Bagel Bakery Rotterdam (WWW) Schilderstraat 57, 3011ER Rotterdam Tel: 010 412 1560

Laat een reactie achter