Alan & Pim’s: Kip om je vingers bij af te likken

Kip Alan & Pims - Kiprestaurant

 Alan & Pim’s is een van de hippe restaurants die in 2015 haar deuren heeft geopend. Vers gegrilde kip is het concept waar het kip restaurant Alan & Pim’s voor staat. Onder de woontoren 100Hoog aan de Posthoornstraat in Rotterdam is dit hippe kip restaurant te vinden.

We waren met 7 personen dus we hadden voor de zekerheid vooraf gereserveerd. Dit kan bij Alan & Pim’s vanaf 6 personen. Door de grote ramen was van buitenaf reeds te zien dat de meeste tafels bezet waren. Eenmaal binnen kwam de geur van gegrilde kip vanuit de open keuken ons tegemoet. De open keuken wordt door de bar met de rest van de zaak gescheiden. Gers om lekker een biertje aan de bar te drinken terwijl de kippen aan het spit draaien.

Jordys Bakery - Alan & Pims RotterdamDe inrichting van de zaak is hip: een kruising tussen industrieel en het platte land. Het grove hout van de tafels gecombineerd met stalen randen ogen stoer. Op de tafels staan grote kisten met daarin: peper, zout, bestek en verschillende soorten verse olijfolie (met bijvoorbeeld grote rode pepers erin). Daarnaast hangt er leuke kunst van verschillende artiesten aan de muur die je voor een leuk bedrag aan kan schaffen. Aan de ene kant van de zaak zijn de speciaalbieren met een zwarte stift op een betonnen steunpilaar geklad, aan de andere kant van de zaak kunnen we wijnen uit verschillende windstreken terug vinden.

Alan & Pim’s kiest voor ambachtelijk lokaal brood van Jordy’s Bakery

De biertjes van Brouwerij Noordt spelen ook bij Alan & Pim’s een thuiswedstrijd. Bier en kip is altijd een prima combinatie en daarom koos ik voor een Noordt Blond. Het brood van Jordy’s Bakery is ook hier van de partij. Als voorgerecht kozen we natuurlijk voor dit puur Rotterdamse brood en niet kibbeling maar kippeling. We komen uiteindelijk toch voor de kip bij Alan & Pim’s.

Kippeling - Alan en Pims - KiprestaurantHet brood en de kippeling werden op een houten plank uitgeserveerd met een potje kruidenboter en, op het eerste oog, een potje ketchup. Het brood was lekker zacht en de kruidenboter smolt op m’n tong. De kip was voorzien van een krokant omhulsel zoals we van de kibbeling kennen. Ik doopte het stukje kippeling in de ketchup en nam een hap. Je proefde de malse kip door het krokante omhulsel heen, lekker sappig en een teken van goede kwaliteit. Dat is weer eens wat anders dan kip van de KFC! Het krokante omhulsel gaf de kippeling een lekkere bite en er was volgens mij een beetje citroen aan toegevoegd. De ketchup kwam ook niet rechtstreeks uit de fles maar daar was, als mijn smaakpapillen me niet in de steek laten, een vleugje mosterd aan toegevoegd.

Als hoofdgerecht had ik een ½ Kip Bitter Sweet BBQ besteld. Sommige van mijn tafelgenoten waren niet bang en bestelde een hele kip. Gelukkig wel allemaal verschillende, dat gaf mij de kans om wellicht meer lekkere kippen van Alan & Pim’s te proeven. Daarnaast staan er op de kaart tal van heerlijke side dishes waaronder: huisgemaakte appelmoes, caesar salade, koolsla, een maiskolf, ovenaardappeltjes en verse frieten.

Kip Bitter Sweet BBQ - Alan en Pims RotterdamHet duurde niet lang voordat de kippen van het spit af werden gehaald en op tafel werden gezet. De kip met Alan & Pim kruiden zag er redelijk recht toe recht aan uit. Eigenlijk een kip zonder fratsen. De Bitter Sweet BBQ en de Kip Thais daarentegen zagen er uit als een waar feestmaal met verschillende kleuren en waren kleurrijk gelakt en overgoten met saus. Tijd om lekker te kluiven!

Alan & Pim’s Kip Bitter Sweet BBQ is om je vingers bij af te likken!

Allereerst begon ik met de Kip Bitter Sweet BBQ. Deze kip is gelakt met grove mosterd, honing en BBQ saus. Over de kip heen is bieslook en ribbelchips heen gestrooid. Voor de combinatie van deze malse kip met heerlijke BBQ saus en de crunchy chips kan je mij ’s nachts wakker maken! De verschillende delen van de kip smaakte verrukkelijk en ook het kipfiletje was heerlijk sappig. Ik heb deze ½ kip dus ook volledig afgekloven! Zoals ik verwacht had, kon ik gelukkig nogKip Thais - Rotterdam - Alan & Pimsiets van de andere kippen proeven. De Kip Thais was een kleurrijk geheel met de koriander, rode pepers en sereh eroverheen. Gelakt met Curry stond er op het menu en dat kon je zeker proeven; net of je een heerlijke curry bij de Thai had besteld. Ditmaal zonder de rijst! Deze Kip Thais was wel erg pittig! Tot slot proefde ik de Kip met Alan & Pim kruiden. Deze smaakte goed maar vond ik niet zo spectaculair als de Kip Thais en Bitter Sweet BBQ. Ik had in ieder geval de goede keus gemaakt!

Man met bril koffie - RotterdamTot slot nam ik een dubbele espresso (of een doppio zoals ik het altijd in de meeste restaurants bestel). Echter, ook hier werd ik positief verrast door Alan & Pim’s! Ze serveerden namelijk de koffie van de Rotterdamse winnaar van de AD Koffietest 2015: Man met Bril koffie. Dat smaakte natuurlijk heerlijk en in plaats van een koekje kregen we er een Oud Hollands klassieker bij: een Haagsch Hopje van Rademakers (voor wie dit niet kent: dit is een snoepje met koffie / karamel smaak). Erg gaaf!

Alan & Pim’s bewijst de slogan van een oude reclame waar we vroeger mee werden doodgegooid: Kip is het meest veelzijdige stukje vlees! En hoe! Heerlijke en gedurfde combinaties zetten ze bij je op tafel. Daarnaast is Alan & Pim’s gewoon een bijzonder mooie tent. Ben je op zoek naar een leuk laagdrempelig restaurant waar je met een lekker Rotterdams biertje of een mooie wijn een lekker kippetje wil eten dan is Alan & Pim’s zeker een aanrader. Houd je niet van kluiven? Geen probleem er staan ook een aantal “antikluif” gerechten op de kaart!

Alan & Pim’s Rotterdam (WWW) Adres: Posthoornstraat 524, 3011WD Rotterdam. Tel: 010 237 3244

Wist je dat: Als je geen zin hebt om te koken je ook een (h)eerlijke kip van het spit kan afhalen bij Alan & Pim’s? Nee?! Nou bij deze! BTW: Je kan de kip zelfs via de website bestellen en aangeven wanneer je deze komt ophalen… Alles ligt dan netjes op tijd voor je klaar!

Laat een reactie achter